A beszerzéssel lehet sietni, a cserével nem kell annyira

Szponzorált tartalom

Gumidiszkont
Gumidiszkont

Manapság az évszakok másképp alakulnak, mint régebben. Nem lehet olyan könnyen kiszámolni, hogy mikor térünk át az egyik évszakból a másik évszakba. Érdemes folyamatosan nyomon követni az időjárás-jelentéseket, és persze a saját tapasztalatainkra is számíthatunk. Mivel a pontos évszakváltást nem lehet egyszerűen egy dátumra kitűzni, így az autógumik szempontjából nagyon fontos az, hogy komolyan figyelembe legyenek kísérve az időjárási változások, és semmiképp se kapkodjuk el a téli gumiról való átváltást a nyári gumira, és ugyanígy a nyári gumiról való váltást a téli gumira. Minden esetben oda kell figyelni, hogy a megfelelő gumit használjunk az utakon, hiszen így a legbiztonságosabb a közlekedés.

Van egy szabály, miszerint akkor javasolt a nyári gumik felhelyezése az autóra, amikor már tartósan is hét fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Ez általában március végén szokott megtörténni, de az is előfordulhat, hogy áprilisra esik ez az időpont. Mivel az időjárás ilyen változékony, bármennyire is szeretnénk tudni a konkrét napot, sajnos nem lehet előre pontosan meghatározni, hogy melyik az a nap, amikor mindenképp le kell cserélni az autógumit az autón.

Viszont az autógumik beszerzését időben el lehet kezdeni annak érdekében, hogy ne az utolsó pillanatban, és főként ne a főszezonban kelljen kapkodni, és megvásárolni az autógumikat, amikor a készletek megcsappannak, és ezáltal nehezebben lehet hozzájutni az autógumihoz, ami miatt nem fogjuk tudni használni az autónkat, vagy éppen nem biztonságosan fogunk közlekedni az utakon, amit nem lenne érdemes kockáztatni. A Gumidiszkont webáruházban az a jó, hogy télen-nyáron rendelkeznek bőséges készlettel, így végül is akár főszezonban is hozzá lehet jutni az autógumikhoz, csak arra kell figyelni, hogy ebben az esetben egy 4-5 munkanapos kiszállítási idővel kell számolni. Míg, ha a főszezonon kívül rendeljük meg tőlük online az autónkra való autógumit, akkor akár már másnapra megérkezhet hozzánk, és talán ez a leggyorsabb módja annak, hogy a megfelelő és jó minőségű autógumihoz jussunk, ami télen és nyáron is tökéletes biztonságot nyújt az utakon.

Azzal kapcsolatban, hogy a nyári gumi szettet, valamint a téli gumi szettet mikor és hogyan érdemes lecserélni az autón, részletesen lehet olvasni a Gumidiszkont blogjában, ahol alaposan írnak arról, hogy milyen teendőkkel kell számolni a gumik felszerelése előtt, valamint, hogy mikortól szükséges az abroncsokat lecserélni az autón. Azon kívül, hogy hasznos dolgokat is olvashatunk náluk, az autógumit is beszerezhetjük akár másnapi kiszállítással, illetve személyes átvételre is lehetőség van, mivel van egy személyes átvételi pont, ahol át lehet venni az autógumikat.

Többféle márka közül lehet választani, akár téli, akár nyári gumiról van szó, és ugyanígy többféle méretben is elérhetőek a különböző gyártók által kínált gumiabroncsok. Az autógumik szűrésében nagy segítséget nyújt a webshopban található kereső, amiben az autógumi szélességét, az autógumi magasságát, az autógumi átmérőjét megadva, lehetőség van szűkíteni a listát olyan méretű autógumira, ami az autónkhoz szükséges. Ezen kívül már a keresés előtt meg lehet adni, hogy nyári gumira, téli gumira vagy négy évszakos gumira van szükségünk. Ha konkrét márkát szeretünk, akkor a márkát is kiválaszthatjuk egy lenyíló menüben, valamint termelési indexet is beállíthatunk, illetve sebességi index beállítására is lehetőség van. Ezután az oldalon kilistázott termékeket nagyon egyszerűen össze lehet hasonlítani, és a rendelést is meg lehet kezdeni, mint bármilyen más webshopban. Egyszerűen a kosár ikonra kattintva bekerül a kosárba a termék, ezt követően pedig a kosarat megnyitva tovább lehet menni a pénztárhoz, ahol a számlázási adatok, valamint a szállítási mód és fizetési mód megadását követően lehet rögzíteni a rendelést. Minden esetben küldenek emailt a rendeléssel kapcsolatban, abban is minden fontos információ szerepelni fog a rendelésünkkel kapcsolatban.

Mindig felmerül az a kérdés egy webshop esetén, hogy milyen fizetési lehetőségeket biztosítanak. Személyes átvétel esetén a személyes átvételi helyen lehet készpénzzel, valamint kiszállítás esetén a szállítónak is lehet fizetni utánvéttel, de természetesen bankkártyás fizetésre is lehetőség van. Ehhez csupán a fizetési módnál a bankkártyás fizetési mód választására van szükség. Tehát lényegében bármilyen fizetési megoldást is preferálunk, biztos megtaláljuk a legjobb megoldást, hiszen nagyon sok lehetőséget biztosítanak erre.

A Gumidiszkont cég használt gumik kereskedelmével nem foglalkozik, ugyanis az ő profiljuk kifejezetten az új gumik értékesítése, így kizárólag új és nagyon jó minőségű termékeket lehet találni náluk. A régi gumikat ugyan nem számítják be, viszont ennek ellenére is érdemes őket választani, hiszen széles körű kínálattal rendelkeznek, és kiváló minőségű termékeket kínálnak az év minden napján.

A weboldalon található árak nagyon kedvezőek, így nem meglepő, hogy még a gyakori kérdéseknél is szerepel kérdésként, hogy valóban annyiba kerül-e az autógumi, mint ami az oldalon szerepel. Természetesen ez így van. Ez annak köszönhető, hogy nagyon nagy mennyiségben értékesítenek, és speciális árképzésük van, ennek köszönhetően tudják ezeket a kedvező árakat kínálni. Sok más webáruház ennél jóval magasabb áron értékesíti az autógumikat, ami igen fontos szempont lehet a vásárlás során.

Ami a kiszállítás illeti, kizárólag hétköznap történik. Hétvégi kiszállítás nincs, tehát szombaton és vasárnap nem szállítanak ki autógumikat, viszont hétköznap reggel 8 órától egészen 17 óráig várható a futárszolgálat, akik természetesen az ország egész területére kiszállítanak, így bármerre is lakunk, bármilyen kicsi vagy nagyobb településről van szó, biztos, hogy kiváló autogramokhoz juthat az, aki a Gumidiszkont webáruházából szerzi be az új gumiabroncsokat az autójára. Ez egyébként főleg akkor igazán klassz, ha valaki olyan településen lakik, aminek a közelében sincs gumis, nemhogy helyben, így aztán olyanok is hozzájuthatnak minőségi termékekhez, akiknek korábban kilométereket kellett utazni azért, hogy találjanak egy gumist. Persze, akinek autója van, annak ez nem jelenthet gondot, de ha belegondolunk, nem mindegy, mennyi idő megy el az autógumi beszerzésére. A webshopnak köszönhetően pár perc alatt megtalálhatjuk az autónkhoz pontosan illő autógumit, amit pár pillanat alatt meg is rendelhetünk. Csak az átvétellel kell még foglalkoznunk, és ennyi volt az egész. Nem kell nyakunkba venni a várost, szabit kivenni, vagy két szünet között kirohanni a gumishoz, egyszerűen kérhetjük házhoz. Persze ha valaki jobban szereti a személyes vásárlást, akkor a telephelyen ez a lehetőség is adott.

Ahogy fentebb említettem, az oldal nem csak webshopként funkcionál, hanem egy blogjuk is van ezen a weboldalon, ahol minden hónapban kitesznek hasznos tippeket, információkat tartalmazó cikkeket, amik nagy segítségére lehetnek az autótulajdonosoknak. Olyanokról lehet itt olvasni, hogy érdemes-e mostanában autót vásárolni, hogyan lehet felkészülni a különböző időjárási viszonyokra, az elektromos autókról is esik néhány szó, valamint a levegőmentes gumiabroncsról is lehet olvasni, és olyan összefüggésekről is, mint például a gumiabroncs és a fogyasztás közötti összefüggés, vagy hogy megéri-e csúcskategóriás autógumit vásárolni, illetve arról is lehet olvasni náluk, hogy kinek érdemes négyévszakos autógumit vásárolni. Ezeken kívül természetesen még számos téma részletesen boncolásra kerül a blogban. így nem csak, mint webshop érdemes meglátogatni a Gumidiszkontot, hanem mint hasznos tartalmat szolgáltató tanácsadót is. Mivel már közel 20 éve vannak a piacon, így biztosak lehetünk abban, hogy az általuk közzétett tippek, tanácsok nagy hasznunkra lesz az autónk hosszútávú használatában.

Az is nagyon jó, hogy míg sok olyan webshop üzemel, akiket nem lehet elérni sehogyan sem, csak maximum a rendelés leadását követően, náluk van kint a weboldalon telefonszám és e-mail cím is, amin keresztül készséggel állnak rendelkezésre. Bármilyen kérdés jut eszünkbe a webshopon lévő termékekkel kapcsolatban, bátran fel lehet őket keresni telefonon vagy a megadott e-mail címen keresztül egyaránt.

Természetesen a megrendelés lemondására is lehetőséget biztosítanak, de én még nem hallottam olyanról, aki lemondta volna a rendelést, ami nem meglepő a minőségi termékeket figyelembe véve. Ráadásul garanciát is vállalnak a termékekre, így aztán tényleg minőségi termékekre lehet számítani, hiszen olyan cég nem vállal garanciát, aki ne lenne elég biztos az általa forgalmazott termékek minőségében.