Alkohol nélkül teljes az élet!

Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

Inni sokan szoktunk időről időre, de sajnos vannak, akiknek az alkohol nem csak a hétvégi kertiparti egyik kelléke, hanem a mindennapok valósága. Magyarországon a becslések szerint 800 ezer ember küzdhet az alkohollal, ami egy hatalmas szám. De vajon van megoldás? Igen, mégpedig a leszokást támogató programok. Egy ezek közül a felepulok.hu.

A Felépülök egy Addiktológiai és Családkonzultációs központ, mely azért jött létre, hogy segítsen elhagyni az alkoholt.  Segíthetnek a változást akaró függőknek és a családjuknak is. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az alkoholizmus nem gyógyítható, csupán tünetmentessé tehető. Ez a gyakorlati életben annyit tesz, hogy egy alkoholista soha nem lesz képes kulturált, mértéktartó alkoholfogyasztásra, de teljes, boldog életet élhet a szer nélkül.

A programjuk 28 napos, és az alapját az 1949 óta létező Minnesota-modell adja. Fontos része a képzésnek a szakmai segítség mellett, hogy olyan emberek is adnak tanácsokat, akik maguk is átestek alkoholproblémákon. A kezelési program főbb elemei a családterápia, az előadások a felépülésben résztvevők tanácsai, a multiprofesszionális személyzet, a családi tanácsadás, a napi olvasó csoportok és persze a rekreáció is. Az a cél, hogy a függő ember rájöjjön, hogy baj van, és megtanulja, hogy min kell változtatni a teljes élet érdekében. A Minnesota-modell szerint az alkoholizmus egy betegség, úgy kell tekinteni rá, mint egy önkéntelen fogyatékosságra, nem szabad a beteget korholni. Az alkoholizmus hatással van a betegre fizikailag, mentálisan és spirituálisan is.

Ha egy alkoholbeteg elhatározta, hogy változtat az életén nincs más dolga, mint hogy egyeztet az állami ellátórendszer képviselőivel, vagy jelentkezik egy magán rehabilitációs központ programjába. Választhatja például a felepulok.hu-t.