Szerencsére Anyu helyettünk is emlékezett, hogy mi maradt ki a poggyászból…

Szponzorált tartalom

utasbiztosítás kötés
utasbiztosítás kötés

Egész évben csak a közös baráti nyaralásra készültünk. Mindent elterveztünk, hogy melyik nap mit fogunk csinálni, ki mit hoz, ki melyik szakaszon vezet, hogyan osztjuk meg a költségeket, közös pakoló listát írtunk, de az indulás előtt anyukám világított rá, hogy mi az, amiről mindannyian megfeledkeztünk. Pedig a nyaralás dátumának fixálása után ennek kellett volna lennie a következő lépésnek. Én feledékeny vagyok, de egyikünknek sem jutott eszébe utasbiztosítást kötni.

Anyu a Pannon-Safe céget javasolta, akik már több mint 20 éve vannak az alkusz piacon. Az utasbiztosítás mellett rengeteg egyebet is találunk a termékeik között, mint például a KGFB vagy a CASCO, ami akkor jön jól, ha rendelkezünk gépjárművel. Lakásbiztosítás az otthonunk védelme érdekében megfontolandó, de ha még csak készülünk a vásárlásra, akkor a lakástakarék vagy a lakáshitel, ami a nekünk való. Ha már most készülünk a jövőre és öreg napjainkon gondolkodunk, akkor a nyugdíjbiztosítás a nekünk való, de ha pillanatnyi vállalkozásunk védelmét tartjuk szem előtt, akkor kérjünk ajánlatot a vállalkozói biztosításra. Orvosi ellátásunkat megtámogathatjuk az egészségbiztosítással, ami szintén a Pannon-Safe termékei között található. Hitelek kapcsán pedig a személyi kölcsön vagy a hitelkiváltás lehet segítségünkre.

 

Anyu javaslata alapján a https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas linket gyorsan beküldtem a közös nyaralós chatbe, hogy a többiek is tudják intézni a dolgokat.

Páran az elején értetlenkedtek, meg inkább tőlem kérdezték, hogy mi ez, de javasoltam nekik hogy nyissák meg az oldalt, hiszen ott rögtön a fontos tudnivalókkal kezdik. Csak rá kell kattintaniuk a https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas linkre.

Lehetőség van külföldi utazásra is kötni biztosítást, rengeteg csomag közül választhatunk és még időben is vagyunk a megkötéssel, mert nem szükséges már hónapokkal előtte elindítani a procedúrát.

Az is stimmelt, hogy itthonról, azaz a kiindulási helyről kötjük, szóval ezen sem kellett aggódnunk.

A legalapabb csomag is tartalmaz élet- és balesetbiztosítást, asszisztenciát és kitér a szálláshelyen történő károkozásra is.

Az élet- és balesetbiztosítás lényegében annyit takar, hogy ha a nyaralás alatt bármi betegséget elkapunk vagy megsérülünk, a helyi egészségügyi rendszert igénybe tudjuk venni, lehetőség van a kinti gyógykezelésben részesülni. A kezelésünk költségeit állja a biztosító, de ha nagy a baj, akkor a hazaszállítást is fizeti.

A sportoknál kell egyedül figyelni, mert nem mindenre terjed ki minden esetben a megkötött szolgáltatás. Ugyanis az extrém sportok a normálnál sokkal veszélyesebb tevékenység, így erre figyelni kell, milyen kalandot találunk ki magunknak, vagy egyszerűen erre megfelelő csomagot kell kötni.

De ha már szóba jött az utasbiztosítás és nagyon szeretnénk az összes eshetőségre felkészülni, úgy lehetőség van kiegészítő biztosításokat is kötni, mint a jogvédelem – jogi problémák esetére (ha félreértés lenne a külföldi hatóságokkal), poggyászokra vonatkozó kiegészítő csomag, kisállatok sürgősségi ellátása, légiközlekedés miatti késések (az utóbbi háromra nálunk nem volt szükséges, de nem árt tudni róluk) és a jármű – autóval történő utazás esetén.

Aki rendelkezik egészségbiztosítással és mellé köt még utasbiztosítást is, úgy mind a kettő esetén fizet kártérítést a partner biztosító.

És ha bekövetkezne a baj, csupán eredeti számlákra vagy jegyzőkönyvre van szükségünk, amit be kell mutatnunk a biztosítónak. Ezek azért szükségesek, mert igazolják a történés valóságát, és eszerint tudja csak folyósítani az összeget a biztosítónk.

Miután mindent áttanulmányoztunk, már csak azt kellett kitalálnunk, hogy online vagy személyesen akarjuk megkötni a biztosítást.

Azért amikor mindennel kész voltunk, még átolvastam a https://www.pannonsafe.hu/termekek/utasbiztositas weboldalon található blogon az utazásokra vonatkozó cikkeket, így már magabiztosan mondhattam, hogy egészen otthon vagyok a témában, és baj esetén tudom, mikre van lehetőségünk. Bár csuriban volt végig az ujjam, hogy ne legyen a biztosításra szükség.

A Pannon-Safe megtalálta a számunkra legoptimálisabb csomagot, így már nyugodtan utazhattunk el életünk egyik legjobban sikerült nyaralására, és szerencsére minden szuperül ment, nem történt baj. De, ahogy Anyu is mondja: jobb félni, mint megijedni.